ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Ζητήστε μας προσφορά για περιπτώσεις σύνταξης μεγάλου αριθμού φακέλων

Text Resize

-A +A

nomimopoihsh

Κόστος αυθαιρετων

Το ενιαίο ειδικό πρόστιμο υπολογίζεται με βάση το εμβαδόν, επί την τιμή ζώνης που ίσχυε στην περιοχή του ακινήτου έως τις 28 Ιουλίου του 2011 ανεξαρτήτως χρήσης επί το συντελεστή 15% και επί τους συντελεστές τετραγωνιδίων, που ορίζονται στο νομοσχέδιο. Δηλαδή με βάση τον τύπο: τετραγωνικά μέτρα Χ 15% Χ τιμή ζώνης Χ συντελεστές τετραγωνιδίων.

ΣτΕ: Κατεδαφίστε τα αυθαίρετα σε εκτός σχεδίου περιοχές

Ημερομηνία: 
Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ότι το κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να διαιωνίσει ευνοϊκές ρυθμίσεις και να νομιμοποιήσει αυθαίρετα οικιστικά σύνολα που είχε κάνει ανεκτά αποφάσισε το ΣτΕ

 

Επιμένει με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας πως οι αυθαίρετες κατασκευές που ανεγέρθηκαν μετά τις 31-1-83 εκτός οικιστικών περιοχών είναι καταδαφιστέες.

 

Εκατοντάδες αυθαίρετα σε καθεστώς τακτοποίησης χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις

Ημερομηνία: 
Τριτη 19 Μαρτιου 2013

Εκατοντάδες αυθαίρετα, μπαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, σε καθεστώς τακτοποίησης, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας. Εν συνεχεία, οι ιδιοκτήτες των επίμαχων κτισμάτων ζητούν, από την οικεία Πολεοδομία, να τους χορηγήσει βεβαίωση, ότι τελούν υπό τακτοποίηση, προκειμένου να την καταθέσουν στην Εφορία, ζητώντας διαγραφή των επιβληθέντων προστίμων. Σύμφωνα με τις Πολεοδομίες, οι περιπτώσεις που εντοπίζονται αποστέλλονται στην εισαγγελία, για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

 

7 αλλαγές για τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Σαββατο 9 Μαρτιου 2013

Νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κτιρίων - μέσα σε 10 χρόνια - και ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών για τους περίπου 60.000 ιδιοκτήτες που δε μπορούν σήμερα να τακτοποιήσουν τα αυθαίρετά τους επειδή δε διαθέτουν δημόσια έγγραφα αποδεικτικά του χρόνου ανέγερσης των κτισμάτων τους προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που θα δοθεί σε διαβούλευση εντός των ημερών.

Εισπρακτικής λογικής το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Παρασκευη 8 Μαρτιου 2013

Στην ίδια εισπρακτική λογική θα κινείται το νέο νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση και «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων, που αναμένεται το ΥΠΕΚΑ να δώσει στη δημοσιότητα και να θέσει σε δημόσια διαβούλευση, ίσως και μέσα στην επόμενη βδομάδα, με στόχο την αύξηση των εσόδων, καθώς εκτιμά ότι αυτά κινούνται σε χαμηλά επίπεδα από την προηγούμενη ρύθμιση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα προβλέπει την κατάταξη των αυθαιρέτων σε κατηγορίες, ανάλογα με το είδος και την έκταση της παράβασης. Ειδικότερα:

 

Αυθαίρετα: Με «ηλεκτρονικό φακέλωμα» οι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων

Ημερομηνία: 
Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 

Νομιμοποίηση πολεοδομικών υπερβάσεων σε κτήρια που έχουν ανεγερθεί με οικοδομική άδεια και τακτοποίηση αυθαιρέτων με εξαίρεση από την κατεδάφιση για 30 ή 40 χρόνια, και στις δύο περιπτώσεις με την καταβολή εφάπαξ προστίμου σε έως 48 δόσεις, θα προβλέπει το νέο πολεοδομικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

 

Στα 784 εκατ. ευρώ τα έσοδα από την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Ημερομηνία: 
Τεταρτη 27 Φεβρουαριου 2013

Το μισό εκατομμύριο πλησιάζουν πλέον τα αυθαίρετα που έχουν ξεκινήσει ή ολοκληρώσει τη διαδικασία «τακτοποίησης» από τον Οκτώβριο του 2011 έως σήμερα. Οι ρυθμοί υποβολής νέων δηλώσεων έχουν βελτιωθεί σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, κινούνται όμως σταθερά σε χαμηλά επίπεδα, περίπου 350 - 380 ημερησίως. Η παρούσα προθεσμία λήγει στα τέλη Μαΐου, αλλά το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδια παράτασης της ζωής της ρύθμισης, με διαφορετική μορφή.

 

Αυθαίρετα: νέες ρυθμίσεις από ΥΠΕΚΑ – μικρό ενδιαφέρον για τακτοποίηση

Ημερομηνία: 
Τεταρτη 27 Φεβρουαριου 2013

Νέες ρυθμίσεις που θα παρέχουν κίνητρα στους πολίτες να τακτοποιήσουν αυθαίρετες κατασκευές ετοιμάζει το ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr.

 

Τα τελευταία στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) είναι απογοητευτικά, καθώς μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, 17 μήνες μετά την έναρξη ισχύος του νόμου για τα αυθαίρετα, τα έσοδα ανέρχονται μόνο σε 785 εκατ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση υπολόγιζε ότι το Δημόσιο θα εισπράξει περίπου 2 δισ. ευρώ.

 

Καλαφάτης: Δηλώσεις σχετικά με τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Σε συνέντευξη προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με το θέμα των αυθαιρεσιών, προτείνοντας οριστικές λύσεις για τα αυθαίρετα χτίσματα, ενώ εξέφρασε το τι προβλέπεται για τις μικροαυθαιρεσίες.

"Δίδυμη" ρύθμιση από το ΥΠΕΚΑ την άνοιξη για τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Τριτη 19 Φεβρουαριου 2013

Με δύο «δίδυμα» νομοθετήματα, που θα τεθούν ταυτόχρονα σε διαβούλευση μέσα στην άνοιξη, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος φιλοδοξεί να αφήσει το στίγμα της στην αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης. Η βασική φιλοσοφία των νέων ρυθμίσεων θα είναι η διατήρηση εσαεί της δυνατότητας «τακτοποίησης» αυθαιρεσιών που βρίσκονται σε κτίρια με άδεια, με δυνατότητα πλήρους νομιμοποίησης. Και η διατήρηση για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα της δυνατότητας «τακτοποίησης» για 30 έτη των υπολοίπων, μεγάλης κλίμακας αυθαιρεσιών.

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου