ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Ζητήστε μας προσφορά για περιπτώσεις σύνταξης μεγάλου αριθμού φακέλων

Text Resize

-A +A

4014/2011

7 αλλαγές για τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Σαββατο 9 Μαρτιου 2013

Νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κτιρίων - μέσα σε 10 χρόνια - και ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών για τους περίπου 60.000 ιδιοκτήτες που δε μπορούν σήμερα να τακτοποιήσουν τα αυθαίρετά τους επειδή δε διαθέτουν δημόσια έγγραφα αποδεικτικά του χρόνου ανέγερσης των κτισμάτων τους προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που θα δοθεί σε διαβούλευση εντός των ημερών.

Εισπρακτικής λογικής το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Παρασκευη 8 Μαρτιου 2013

Στην ίδια εισπρακτική λογική θα κινείται το νέο νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση και «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων, που αναμένεται το ΥΠΕΚΑ να δώσει στη δημοσιότητα και να θέσει σε δημόσια διαβούλευση, ίσως και μέσα στην επόμενη βδομάδα, με στόχο την αύξηση των εσόδων, καθώς εκτιμά ότι αυτά κινούνται σε χαμηλά επίπεδα από την προηγούμενη ρύθμιση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα προβλέπει την κατάταξη των αυθαιρέτων σε κατηγορίες, ανάλογα με το είδος και την έκταση της παράβασης. Ειδικότερα:

 

Αυθαίρετα: Με «ηλεκτρονικό φακέλωμα» οι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων

Ημερομηνία: 
Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 

Νομιμοποίηση πολεοδομικών υπερβάσεων σε κτήρια που έχουν ανεγερθεί με οικοδομική άδεια και τακτοποίηση αυθαιρέτων με εξαίρεση από την κατεδάφιση για 30 ή 40 χρόνια, και στις δύο περιπτώσεις με την καταβολή εφάπαξ προστίμου σε έως 48 δόσεις, θα προβλέπει το νέο πολεοδομικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

 

Αυθαίρετα: νέες ρυθμίσεις από ΥΠΕΚΑ – μικρό ενδιαφέρον για τακτοποίηση

Ημερομηνία: 
Τεταρτη 27 Φεβρουαριου 2013

Νέες ρυθμίσεις που θα παρέχουν κίνητρα στους πολίτες να τακτοποιήσουν αυθαίρετες κατασκευές ετοιμάζει το ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr.

 

Τα τελευταία στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) είναι απογοητευτικά, καθώς μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, 17 μήνες μετά την έναρξη ισχύος του νόμου για τα αυθαίρετα, τα έσοδα ανέρχονται μόνο σε 785 εκατ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση υπολόγιζε ότι το Δημόσιο θα εισπράξει περίπου 2 δισ. ευρώ.

 

Καλαφάτης: Δηλώσεις σχετικά με τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Σε συνέντευξη προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με το θέμα των αυθαιρεσιών, προτείνοντας οριστικές λύσεις για τα αυθαίρετα χτίσματα, ενώ εξέφρασε το τι προβλέπεται για τις μικροαυθαιρεσίες.

"Δίδυμη" ρύθμιση από το ΥΠΕΚΑ την άνοιξη για τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Τριτη 19 Φεβρουαριου 2013

Με δύο «δίδυμα» νομοθετήματα, που θα τεθούν ταυτόχρονα σε διαβούλευση μέσα στην άνοιξη, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος φιλοδοξεί να αφήσει το στίγμα της στην αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης. Η βασική φιλοσοφία των νέων ρυθμίσεων θα είναι η διατήρηση εσαεί της δυνατότητας «τακτοποίησης» αυθαιρεσιών που βρίσκονται σε κτίρια με άδεια, με δυνατότητα πλήρους νομιμοποίησης. Και η διατήρηση για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα της δυνατότητας «τακτοποίησης» για 30 έτη των υπολοίπων, μεγάλης κλίμακας αυθαιρεσιών.

Ποια ακίνητα αφορά ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα.

Ημερομηνία: 
Παρασκευη 15 Φεβρουαριου 2013

H οικοδομική άδεια και η εναρμόνιση με τους όρους δόμησης της περιοχής (ειδικότερα η τήρηση του συντελεστή δόμησης και του συντελεστή όγκου) είναι βασικές προϋποθέσεις που θέτει η κυβέρνηση για να λυθεί οριστικά ο γόρδιος δεσμός της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων και των παράνομων ημιυπαίθριων χώρων.

 

Δε μπορούν ούτε τα αυθαίρετα να κατεδαφίσουν

Ημερομηνία: 
Δευτερα 11 Φεβρουαριου 2013

Σε μπαλάκι του πινγκ πονγκ έχει μετατραπεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και το ΥΠΕΚΑ η «πολύπαθη» υπόθεση των αυθαιρέτων, καθώς η δαιδαλώδης γραφειοκρατία, αλλά και η εκάστοτε τοπική αυτοδιοίκηση φαίνεται να βάζουν «φρένο» στην εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης, στις αρμόδιες κατά τον νόμο αποκεντρωμένες διοικήσεις και τις υπόλοιπες θεσμικές υπηρεσίες, οι οποίες έχουν στείλει ήδη τελεσιδικίες για τη διεκπεραίωση γκρεμίσματος, σε πάμπολλες περιπτώσεις, αυθαιρέτων.

 

Χιλιάδες αυθαίρετα προς κατεδάφιση

Ημερομηνία: 
Δευτερα 11 Φεβρουαριου 2013

Την...κατεδάφιση χιλιάδων αυθαίρετων κτισμάτων μελετά η κυβέρνηση σύμφωνα με πηγές του υπ. Περιβάλλοντος.

 

Τρεις χιλιάδες αυθαίρετα που βρίσκονται σε αιγιαλούς και δάση σε όλη τη χώρα ενδέχεται να γκρεμιστούν καθώς πρόκειται για περιπτώσεις στις οποίες εκκρεμούν τελεσίδικες δικαστικές και ανεκτέλεστες ως τώρα αποφάσεις.

 

Παράλληλα, το σχέδιο θα έρθει παράλληλα νε το «πράσινο φως» για την ένταξη με διαδικασίες εξπρές, άνω των 400.000 στρεμμάτων στα σχέδια πόλης όλης της χώρας.

Στην τσιμπίδα 1.047 αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Κυριακη 30 Δεκεμβριου 2012

Η πρώτη ολοκληρωμένη καταγραφή αυθαίρετης δόμησης σε δάση και αιγιαλούς γίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου. Ηδη, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 1.047 αυθαίρετα σε 12 νομούς και έχει δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων, η οποία φθάνει ώς τον ακριβή εντοπισμό τους στον χάρτη. Η τεχνική υπηρεσία της συγκεκριμένης Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχει μια ακόμα πρωτιά, καθώς με ίδια μέσα δημιούργησε ένα λογισμικό που θα μπορούσε να κρίνει τη «βαρύτητα» του κάθε αυθαιρέτου, ώστε να καθορίζεται η προτεραιότητα στις κατεδαφίσεις.

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου