ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Ζητήστε μας προσφορά για περιπτώσεις σύνταξης μεγάλου αριθμού φακέλων

Text Resize

-A +A

3843/2010

Παράταση για τα αυθαίρετα εως 31 Ιανουαρίου

Ημερομηνία: 
Τεταρτη 12 Σεπτεμβριου 2012

Σειρά μέτρων ανακοίνωσε το υπουργείο με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών στην εξόφληση οφειλών και δόσεων. Παρέχεται η δυνατότητα έκπτωσης 10% επί του συνολικού ποσού αν καταβληθεί το 30% του προστίμου.

 

Πως θα δηλώσω στην εφορία τον τακτοποιημένο ημιυπαίθριο;

Ημερομηνία: 
Κυριακη 3 Ιουνιου 2012

Στη φετινή φορολογική δήλωση (έντυπο Ε1) θα δηλώσετε ΜΟΝΟ τους ημιυπαίθριους που τακτοποιήσατε με τον νόμο 3843/2010.

Είναι ο νόμος περί τακτοποίησης των ημιυπαιθρίων. Το 2011, ψηφίστηκε και ο νόμος περί τακτοποίησης των αυθαιρέτων. Αν έχετε προχωρήσει σε τακτοποίηση ημιυπαιθρίων και με το συγκεκριμένο νόμο δεν θα το δηλώσετε φέτος αλλά του χρόνου. Προσοχή στο εξής: Δηλώνουμε φέτος μόνο ημιυπαίθριους. Ούτε σοφίτες, ούτε ημιυπόγεια, ούτε playroom. ΜΟΝΟ ημιυπαίθριους.

 

ΣτΕ : Δε μπορεί να γίνει επέκταση τ.μ. σε αυθαίρετα κτίσματα

Ημερομηνία: 
Σαββατο 17 Μαρτιου 2012

"Φρένο" στην ανέγερση επεκτάσεων σε αυθαίρετα κτίματα βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ότι εφόσον υπάρχει σε ακίνητο υπέρβαση, δε μπορεί ούτε να ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες αλλά ούτε και να εκδοθεί από την αρμόδια Πολεοδομία, νέα οικοδομική άδεια για την κατασκευή επιπλέον τετραγωνικών μέτρων μέσα στο ίδιο ακίνητο.

 

Το ΣτΕ και η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους

Ημερομηνία: 
Σαββατο 17 Μαρτιου 2012

Απέφυγε τον «σκόπελο» της συνταγματικότητας ή μη της ρύθμισης για τους ημιυπαίθριους το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στην «πρότυπη δίκη» που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ολομέλεια, κεκλεισμένων των θυρών, αποφασίστηκε να τεθούν φραγμοί στην περαιτέρω δόμηση κτιρίων που έχουν «τακτοποιήσει» παράνομα κλεισμένους ημιυπαίθριους. Ωστόσο, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο προτίμησε να μη θίξει το κυρίως ζήτημα, το οποίο θα επηρέαζε τη νομιμότητα της διαδικασίας.

 

Λήγει η προθεσμία για την καταβολή της δόσης για την τακτοποίηση ημιυπαιθρίων χώρων και της τακτοποίησης αυθαιρέτων κτισμάτων που ηλεκτροδοτήθηκαν

Ημερομηνία: 
Τεταρτη 14 Δεκεμβριου 2011

Σας ενημερώνουμε ότι όσοι έχουν καταθέσει αιτήσεις τακτοποίησης ημιυπαιθρίων χώρων, υπογείων κλπ. σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3843/2010, θα πρέπει να έχουν καταβάλει τουλάχιστον την Α΄ δόση του σχετικού προστίμου μέχρι τις 30-12-2011, διαφορετικά χάνουν τα ευεργετήματα που προκύπτουν από τον παραπάνω νόμο.

 

Ημιυπαίθριοι: τις 689.000 έφτασαν οι αιτήσεις

Ημερομηνία: 
Παρασκευη 2 Δεκεμβριου 2011

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου η διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση των ημιυπαιθρίων με βάση το νόμο 3843/2010.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στη ρύθμιση εντάχθηκαν περίπου 689.000 αιτήσεις, ενώ τα συνολικά έσοδα μέχρι σήμερα είναι περίπου 733.226.000 ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα 106 εκ. είναι από το 2010.

 

Πόσα πλήρωσαν οι Έλληνες για τους ημιυπαίθριους

Ημερομηνία: 
Παρασκευη 2 Δεκεμβριου 2011

Το ΥΠΕΚΑ δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένο για τα αποτελέσματα από τις ρυθμίσεις των ημιυπαίθριων χώρων.

 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος από τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων χώρων έχει υπάρξει συνολικό όφελος της τάξεως των 733.226.000 ευρώ.

 

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τους ημιυπαίθριους

Ημερομηνία: 
Τριτη 29 Νοεμβριου 2011

Δεν θα δοθεί, πιθανόν, νέα παράταση

 

Λήγει σήμερα 30 Νοεμβρίου η πέμπτη κατά σειρά παράταση που έχει δώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων.

 

Όσοι δεν έχουν προνοήσει να ενταχθούν στις ρυθμίσεις θα μπορούν να εντάξουν τον παράνομο χώρο τους στο νόμο για τα αυθαίρετα.

Κρίνεται η συνταγματικότητα της τακτοποίησης ημιυπαίθριων και αυθαιρέτων

Ημερομηνία: 
Δευτερα 21 Νοεμβριου 2011

Αμφισβητείται η συνταγματικότητα του νόμου 3843/10, ενώ παράλληλα προσβάλλονται και οι νεότερες ρυθμίσεις του ν. 4014/11 για την "τακτοποίηση" των αυθαίρετων κατασκευών.

 

Σωρεία προσφυγών έχουν υποβληθεί σε διάφορα δικαστήρια ανά την επικράτεια και στρέφονται κατά της "τακτοποίησης" ημιυπαίθριων χώρων για τα επόμενα 40 χρόνια αμφισβητώντας ευθέως τη συνταγματικότητα του πρόσφατου νόμου 3843/10, ενώ παράλληλα προσβάλλονται και οι νεώτερες ρυθμίσεις του ν. 4014/11 για την "τακτοποίηση" των αυθαίρετων κατασκευών.

 

Ημιυπαίθριοι: νέα προσφυγή στο ΣτΕ

Ημερομηνία: 
Δευτερα 21 Νοεμβριου 2011

Νέα προσφυγή για τους ημιυπαίθριους κατατέθηκε στο ΣτΕ, αυτή τη φορά από ιδιοκτήτη διαμερίσματος ο οποίος στρέφεται κατά άλλης ιδιοκτήτριας της ίδιας πολυκατοικίας που νομιμοποίησε αυθαίρετες κατασκευές, ενώ άλλες δεν τις νομιμοποίησε.

 

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου