ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Ζητήστε μας προσφορά για περιπτώσεις σύνταξης μεγάλου αριθμού φακέλων

Text Resize

-A +A

νομιμοποιηση αυθαιρετων

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

Σήμερα 8 Αυγούστου 2013 δημοσιεύθηκε ο ν.4178/2013 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων ο οποίος αντικατέστησε τον παλαιότερο νόμο Ν.4014/2011. Ο νόμος Ν.4014/2011 είχε κριθεί ως αντισυνταγματικός και για το λόγο αυτό ο νέος νόμος διαφέρει από το παλιό στα παρακάτω σημεία:

7 αλλαγές για τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Σαββατο 9 Μαρτιου 2013

Νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κτιρίων - μέσα σε 10 χρόνια - και ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών για τους περίπου 60.000 ιδιοκτήτες που δε μπορούν σήμερα να τακτοποιήσουν τα αυθαίρετά τους επειδή δε διαθέτουν δημόσια έγγραφα αποδεικτικά του χρόνου ανέγερσης των κτισμάτων τους προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που θα δοθεί σε διαβούλευση εντός των ημερών.

Εισπρακτικής λογικής το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Παρασκευη 8 Μαρτιου 2013

Στην ίδια εισπρακτική λογική θα κινείται το νέο νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση και «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων, που αναμένεται το ΥΠΕΚΑ να δώσει στη δημοσιότητα και να θέσει σε δημόσια διαβούλευση, ίσως και μέσα στην επόμενη βδομάδα, με στόχο την αύξηση των εσόδων, καθώς εκτιμά ότι αυτά κινούνται σε χαμηλά επίπεδα από την προηγούμενη ρύθμιση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα προβλέπει την κατάταξη των αυθαιρέτων σε κατηγορίες, ανάλογα με το είδος και την έκταση της παράβασης. Ειδικότερα:

 

Αυθαίρετα: Με «ηλεκτρονικό φακέλωμα» οι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων

Ημερομηνία: 
Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 

Νομιμοποίηση πολεοδομικών υπερβάσεων σε κτήρια που έχουν ανεγερθεί με οικοδομική άδεια και τακτοποίηση αυθαιρέτων με εξαίρεση από την κατεδάφιση για 30 ή 40 χρόνια, και στις δύο περιπτώσεις με την καταβολή εφάπαξ προστίμου σε έως 48 δόσεις, θα προβλέπει το νέο πολεοδομικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

 

Αυθαίρετα: νέες ρυθμίσεις από ΥΠΕΚΑ – μικρό ενδιαφέρον για τακτοποίηση

Ημερομηνία: 
Τεταρτη 27 Φεβρουαριου 2013

Νέες ρυθμίσεις που θα παρέχουν κίνητρα στους πολίτες να τακτοποιήσουν αυθαίρετες κατασκευές ετοιμάζει το ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr.

 

Τα τελευταία στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) είναι απογοητευτικά, καθώς μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, 17 μήνες μετά την έναρξη ισχύος του νόμου για τα αυθαίρετα, τα έσοδα ανέρχονται μόνο σε 785 εκατ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση υπολόγιζε ότι το Δημόσιο θα εισπράξει περίπου 2 δισ. ευρώ.

 

Καλαφάτης: Δηλώσεις σχετικά με τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Σε συνέντευξη προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με το θέμα των αυθαιρεσιών, προτείνοντας οριστικές λύσεις για τα αυθαίρετα χτίσματα, ενώ εξέφρασε το τι προβλέπεται για τις μικροαυθαιρεσίες.

"Δίδυμη" ρύθμιση από το ΥΠΕΚΑ την άνοιξη για τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Τριτη 19 Φεβρουαριου 2013

Με δύο «δίδυμα» νομοθετήματα, που θα τεθούν ταυτόχρονα σε διαβούλευση μέσα στην άνοιξη, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος φιλοδοξεί να αφήσει το στίγμα της στην αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης. Η βασική φιλοσοφία των νέων ρυθμίσεων θα είναι η διατήρηση εσαεί της δυνατότητας «τακτοποίησης» αυθαιρεσιών που βρίσκονται σε κτίρια με άδεια, με δυνατότητα πλήρους νομιμοποίησης. Και η διατήρηση για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα της δυνατότητας «τακτοποίησης» για 30 έτη των υπολοίπων, μεγάλης κλίμακας αυθαιρεσιών.

Ποια ακίνητα αφορά ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα.

Ημερομηνία: 
Παρασκευη 15 Φεβρουαριου 2013

H οικοδομική άδεια και η εναρμόνιση με τους όρους δόμησης της περιοχής (ειδικότερα η τήρηση του συντελεστή δόμησης και του συντελεστή όγκου) είναι βασικές προϋποθέσεις που θέτει η κυβέρνηση για να λυθεί οριστικά ο γόρδιος δεσμός της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων και των παράνομων ημιυπαίθριων χώρων.

 

Βρήκαν τη φόρμουλα για να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Τριτη 27 Νοεμβριου 2012

Σβήνουν και ξαναγράφουν την ρύθμιση για τα αυθαίρετα στο υπουργείο Περιβάλλοντος, εφευρίσκοντας νέους τρόπους για να υπερπηδήσουν το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η κυοφορούμενη από καιρό θεσμοθέτηση της Τράπεζας Γης ως εργαλείο νομιμοποίησης των αυθαιρέτων και μεταφοράς δικαιωμάτων γης, επισημοποιήθηκε την Τρίτη από τον Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Αλεξιάδη.

 

Πώς διαγράφονται τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Τριτη 30 Οκτωβριου 2012

Νέες διευκρινίσεις για την «τακτοποίηση» αυθαιρέτων απέστειλε χθες στις υπηρεσίες δόμησης το υπουργείο Περιβάλλοντος. Με εγκύκλιό του δίνει σαφέστερες οδηγίες για τον τρόπο διαγραφής προστίμων που βεβαιώθηκαν σε αυθαίρετα, δεν εισπράχθηκαν και... δεν πρόκειται να εισπραχθούν, λόγω της υπαγωγής του παράνομου ακινήτου στις ευεργετικές διατάξεις του ν. 4014/11.

 

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου