ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Ζητήστε μας προσφορά για περιπτώσεις σύνταξης μεγάλου αριθμού φακέλων

Text Resize

-A +A

ημιυπαιθριος χωρος

Ερωτήσεις - Απαντήσεις

1. Βάσει ποιου νόμου γίνονται τακτοποιήσεις αυθαιρέτων;

Σήμερα βρίσκεται σε ισχύ ο Ν.4178/2013. Σύμφωνα με αυτόν η έναρξη της διαδικασίας τακτοποίησης ορίστηκε την 2η Σεπτεμβρίου 2013. Η λήξη της ισχύος του νόμου ορίστηκε για τις 8 Φεβρουαρίου 2015.

 

 

2. Για πόσα χρόνια ισχύει η τακτοποίηση ενός αυθαιρέτου;

7 αλλαγές για τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Σαββατο 9 Μαρτιου 2013

Νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κτιρίων - μέσα σε 10 χρόνια - και ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών για τους περίπου 60.000 ιδιοκτήτες που δε μπορούν σήμερα να τακτοποιήσουν τα αυθαίρετά τους επειδή δε διαθέτουν δημόσια έγγραφα αποδεικτικά του χρόνου ανέγερσης των κτισμάτων τους προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που θα δοθεί σε διαβούλευση εντός των ημερών.

Εισπρακτικής λογικής το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Παρασκευη 8 Μαρτιου 2013

Στην ίδια εισπρακτική λογική θα κινείται το νέο νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση και «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων, που αναμένεται το ΥΠΕΚΑ να δώσει στη δημοσιότητα και να θέσει σε δημόσια διαβούλευση, ίσως και μέσα στην επόμενη βδομάδα, με στόχο την αύξηση των εσόδων, καθώς εκτιμά ότι αυτά κινούνται σε χαμηλά επίπεδα από την προηγούμενη ρύθμιση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα προβλέπει την κατάταξη των αυθαιρέτων σε κατηγορίες, ανάλογα με το είδος και την έκταση της παράβασης. Ειδικότερα:

 

Αυθαίρετα: Με «ηλεκτρονικό φακέλωμα» οι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων

Ημερομηνία: 
Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 

Νομιμοποίηση πολεοδομικών υπερβάσεων σε κτήρια που έχουν ανεγερθεί με οικοδομική άδεια και τακτοποίηση αυθαιρέτων με εξαίρεση από την κατεδάφιση για 30 ή 40 χρόνια, και στις δύο περιπτώσεις με την καταβολή εφάπαξ προστίμου σε έως 48 δόσεις, θα προβλέπει το νέο πολεοδομικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

 

Αυθαίρετα: νέες ρυθμίσεις από ΥΠΕΚΑ – μικρό ενδιαφέρον για τακτοποίηση

Ημερομηνία: 
Τεταρτη 27 Φεβρουαριου 2013

Νέες ρυθμίσεις που θα παρέχουν κίνητρα στους πολίτες να τακτοποιήσουν αυθαίρετες κατασκευές ετοιμάζει το ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr.

 

Τα τελευταία στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) είναι απογοητευτικά, καθώς μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, 17 μήνες μετά την έναρξη ισχύος του νόμου για τα αυθαίρετα, τα έσοδα ανέρχονται μόνο σε 785 εκατ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση υπολόγιζε ότι το Δημόσιο θα εισπράξει περίπου 2 δισ. ευρώ.

 

Καλαφάτης: Δηλώσεις σχετικά με τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Σε συνέντευξη προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με το θέμα των αυθαιρεσιών, προτείνοντας οριστικές λύσεις για τα αυθαίρετα χτίσματα, ενώ εξέφρασε το τι προβλέπεται για τις μικροαυθαιρεσίες.

"Δίδυμη" ρύθμιση από το ΥΠΕΚΑ την άνοιξη για τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Τριτη 19 Φεβρουαριου 2013

Με δύο «δίδυμα» νομοθετήματα, που θα τεθούν ταυτόχρονα σε διαβούλευση μέσα στην άνοιξη, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος φιλοδοξεί να αφήσει το στίγμα της στην αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης. Η βασική φιλοσοφία των νέων ρυθμίσεων θα είναι η διατήρηση εσαεί της δυνατότητας «τακτοποίησης» αυθαιρεσιών που βρίσκονται σε κτίρια με άδεια, με δυνατότητα πλήρους νομιμοποίησης. Και η διατήρηση για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα της δυνατότητας «τακτοποίησης» για 30 έτη των υπολοίπων, μεγάλης κλίμακας αυθαιρεσιών.

Ποια ακίνητα αφορά ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα.

Ημερομηνία: 
Παρασκευη 15 Φεβρουαριου 2013

H οικοδομική άδεια και η εναρμόνιση με τους όρους δόμησης της περιοχής (ειδικότερα η τήρηση του συντελεστή δόμησης και του συντελεστή όγκου) είναι βασικές προϋποθέσεις που θέτει η κυβέρνηση για να λυθεί οριστικά ο γόρδιος δεσμός της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων και των παράνομων ημιυπαίθριων χώρων.

 

Αυθαίρετα και ημιυπαίθριοι, κρυφό χαρτί για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Ημερομηνία: 
Δευτερα 11 Φεβρουαριου 2013

Σε γόρδιο δεσμό, εξελίσσεται για την κυβέρνηση ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Το τελευταίο σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο προβλέπει αφορολόγητο 50.000 ευρώ για τα σπίτια, 100.000 ευρώ για κάθε ζευγάρι, φορολογική κλίμακα με 8-10 φορολογικά κλιμάκια με συντελεστές που θα ξεκινούν από 0,1% για το τμήμα της περιουσίας από 50.001 έως 100.000 ευρώ, 0,2% για το τμήμα της περιουσίας από 100.001 έως 200.000 ευρώ, 0,3% για περιουσία από 200.000 έως 400.000 ευρώ.

 

Στο Ε9 οι αυθαίρετοι και ημιυπαίθριοι χώροι

Ημερομηνία: 
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Νέοι «αυθαίρετοι» φόροι στα ακίνητα εν όψει, για όσους … "νομιμοποίησαν" τις πολεοδομικές παραβάσεις με τις οποίες τα αγόρασαν ή τα έχτισαν.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει φέτος να τους καλέσει να δηλώσουν ημιυπαίθριους και αυθαίρετα, σαν κύριους χώρους της κατοικίας στο έντυπο Ε9, με σκοπό να υπολογίσει για αυτούς τον ενιαίο φόρο ακινήτων προσθέτοντας τα επιπλέον τετραγωνικά στους κύριους χώρους (και όχι στους βοηθητικούς).

 

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου