ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Ζητήστε μας προσφορά για περιπτώσεις σύνταξης μεγάλου αριθμού φακέλων

Text Resize

-A +A

ημιυπαιθριοι χωροι

Ερωτήσεις - Απαντήσεις

1. Βάσει ποιου νόμου γίνονται τακτοποιήσεις αυθαιρέτων;

Σήμερα βρίσκεται σε ισχύ ο Ν.4178/2013. Σύμφωνα με αυτόν η έναρξη της διαδικασίας τακτοποίησης ορίστηκε την 2η Σεπτεμβρίου 2013. Η λήξη της ισχύος του νόμου ορίστηκε για τις 8 Φεβρουαρίου 2015.

 

 

2. Για πόσα χρόνια ισχύει η τακτοποίηση ενός αυθαιρέτου;

Υποχρεωτικά στο Ε9 ημιυπαίθριοι και αυθαίρετα!

Ημερομηνία: 
Σαββατο 8 Ιουνίου 2013

Υποχρεωτικά στο Ε9 καλούνται να δηλώσουν τουλάχιστον 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων τα τετραγωνικά μέτρα ημιυπαίθριων ή αυθαίρετων χώρων που έχουν τακτοποιήσει καθώς αυτά θα προσμετρηθούν ως φορολογητέα επιφάνεια της κύριας κατοικίας.

 

Σύμφωνα, με το Mega, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που προχώρησαν σε τακτοποίηση θα πληρώσουν επιπλέον ενιαίο φόρο το 2014, τον ΦΑΠ για το 2013 αλλά και τα υψηλά τεκμήρια από τα οποία θα προσδιοριστεί σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους μεγαλύτερο φορολογητέο εισόδημα άρα και μεγαλύτερη επιβάρυνση.

Νέες διευκολύνσεις για αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Πεμπτη 31 Ιανουαριου 2013

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται το σχέδιο νόμου, με το οποίο η Πολιτεία θα επιχειρήσει για πολλοστή φορά να αντιμετωπίσει την αυθαίρετη δόμηση. Μάλιστα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας, χθες ζητήθηκε η άποψη των βουλευτών επί των γενικών αρχών της κυοφορούμενης ρύθμισης.

Αυθαίρετα-ΥΠΕΚΑ: οι βασικές αρχές του νέου νόμου για οριστικό κλείσιμο του ζητήματος

Ημερομηνία: 
Πεμπτη 31 Ιανουαριου 2013

Τις προτάσεις των βουλευτών για τα αυθαίρετα ζητά ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος παρουσίασε στην αρμόδια για το ζήτημα επιτροπή της Βουλής, το βασικό σκεπτικό το οποίο οδηγεί σε ένα νέο νόμο για τα αυθαίρετα.

 

Το ΥΠΕΚΑ θέλει να καταγράψει, εκ των προτέρων, όλες τις απόψεις και προτάσεις των βουλευτών για το θέμα.

 

Σταυρόλεξο ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Πεμπτη 31 Ιανουαριου 2013

Ευρύτερη κοινοβουλευτική συναίνεση στο γόρδιο δεσμό των αυθαιρέτων επιδιώκει το υπουργείο Περιβάλλοντος, στην τελική ευθεία για την αντικατάσταση του νόμου 4014, που κάνει «φτωχό ταμείο», προκαλώντας ταυτόχρονα μεγάλες δυσλειτουργίες στην αγορά ακινήτων.

 

Από το υπουργείο διαμηνύουν ότι η παράταση που δόθηκε έως τα τέλη Μαίου είναι η τελευταία, με στόχο ο νέος νόμος να εφαρμοστεί πριν την εκπνοή της συγκεκριμένης περιόδου.

 

Στη Βουλή ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Τεταρτη 30 Ιανουαριου 2013

Αναθεωρείται το πλαίσιο για την αυθαίρετη δόμηση με την παροχή κινήτρων προς τους πολίτες ώστε να αναγκαστούν να ξαναπληρώσουν για τις αυθαιρεσίες τους, αλλά να λάβουν οριστικούς τίτλους.

 

Τις νέες ρυθμίσεις που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να δωθούν οριστικοί τίτλοι νομιμότητας, παρουσιάζει στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ κ. Σταύρος Καλαφάτης.

 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ~ Μπουλντόζα για 3.305 αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος σιωπηρά και μεθοδικά ετοιμάζεται για πρώτη φορά στα χρονικά, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», μια συντονισμένη επιχείρηση πανελλαδικής κλίμακας κατεδάφισης αυθαιρέτων που βρίσκονται σε αιγιαλό, δάση και παραλίες για τα οποία έχουν εκδοθεί τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης.

 

Στη λίστα των αυθαιρέτων που είναι έτοιμα να παραδοθούν στις μπουλντόζες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου που φέρνει το δημοσίευμα στο φως,

Σε τάξη θα βάλει η κυβέρνηση με νέο σχέδιο όλα τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

H κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο για γενικευμένη τακτοποίηση αυθαιρέτων . Συγκεκριμένα, η πολεοδομική τακτοποίηση θα ξεκινήσει από τους ημιυπαίθριους που έκλεισαν παράνομα και από πολεοδομικές παρανομίες μικρής κλίμακας.

 

Βασική προϋπόθεση για την πλήρη νομιμοποίηση ενός αυθαιρέτου είναι η ύπαρξη οικοδομικής άδειας και η εναρμόνιση με τους όρους δόμησης που ισχύουν στην περιοχή όπου αυτό βρίσκεται, ειδικότερα δε η τήρηση του συντελεστή δόμησης και του συντελεστή όγκου.

 

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για κατασκευές και τροπολογία για αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Τεταρτη 23 Ιανουαριου 2013

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, με το οποίο κυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τον νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου των κατασκευών.

 

Ψηφίστηκε ακόμη τροπολογία, η οποία εισάγει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών με στόχο την ενίσχυση των δημόσιων εσόδων. Σύμφωνα με την ρύθμιση παρέχεται έκπτωση 10% επί του συνολικού προστίμου υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τις 31 Μαΐου του 2013 θα έχει καταβληθεί ποσοστό τουλάχιστον 30% του προστίμου.

Αυθαίρετα-Ημιυπαίθριοι: τελική λύση από το ΥΠΕΚΑ – Οικοδομική άδεια και όροι δόμησης

Ημερομηνία: 
Τεταρτη 23 Ιανουαριου 2013

Με γνώμονες την οικοδομική άδεια και τους όρους δόμησης της εκάστοτε περιοχής, η κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει ένα τελικό θεσμικό πλαίσιο νομιμοποίησης αυθαιρέτων και ημιυπαίθριων χώρων.

 

Ειδικότερα, για τους όρους δόμησης, βασικά κριτήρια τακτοποίησης θα είναι η τήρηση του συντελεστή δόμησης και του συντελεστή όγκου.

 

Όπως αναφέρει το Έθνος, η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων αναμένεται να ξεκινήσει από παρανόμως κλεισμένους ημιυπαίθριους χώρους και από πολεοδομικές παρανομίες μικρής κλίμακας.

 

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου