ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Ζητήστε μας προσφορά για περιπτώσεις σύνταξης μεγάλου αριθμού φακέλων

Text Resize

-A +A

αυθαιρετα

4 αυθαίρετα κατεδάφισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου στην Αργολίδα

Ημερομηνία: 
Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας κατέχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλούς και παραλίες. Από τα 643, συνολικά, τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης, μέχρι 28 Ιουλίου 2014, η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Α.Δ. έχει ήδη προχωρήσει στην κατεδάφιση των 170.

 

Με σφραγίδα ΣτΕ η τακτοποίηση των αυθαιρέτων

Ημερομηνία: 
Τριτη 29 Ιουλιου 2014

«Πράσινο φως» για να συνεχιστούν οι διαδικασίες τακτοποίησης αυθαιρέτων, ημιυπαίθριων χώρων κ.λπ., τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του νέου έτους, άναψε χθες το Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΙΚΑ: Πότε δεν αναζητούνται ανεξόφλητες εισφορές από αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Παρασκευη 25 Ιουλιου 2014

Η διαδικασία για τον τρόπο είσπραξης των ανεξόφλητων ποσών που προκύπτουν από αυθαίρετα, για τα οποία έχουν βεβαιωθεί εισφορές υπέρ αγνώστων, ορίζεται σε γενικό έγγραφο του ΙΚΑ. Σε πρώτη φάση, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ αναλαμβάνουν την υποχρέωση να ενημερώνουν το ειδικό βιβλίο για τα αυθαίρετα, χωρίς όμως να αποστέλλονται καταστάσεις διαγραφής οφειλών για το υπόλοιπο ποσό οφειλής (προσαυξήσεις και αυτοτελή πρόστιμα ) στις ταμειακές υπηρεσίες.

 

Αδειοδοτήσεις για τα κτίσματα στον αιγιαλό

Ημερομηνία: 
Δευτερα 21 Ιουλιου 2014

Επιτρέπεται η απευθείας παραχώρηση τμημάτων αιγιαλού και κοινόχρηστης παραλίας σε πρόσωπα που εκμεταλλεύονται ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, κατασκηνώσεις (κάμπινγκ) και άλλες επιχειρήσεις

 

Νομική ντρίμπλα ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς έχει πέσει στα ρηχά το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό. Στην ουσία, η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει άφεση παρανομιών στους εκμεταλλευτές του αιγιαλού και των παραλιών, εφαρμόζοντας τη συνταγή που χρησιμοποίησε και στις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους και τα αυθαίρετα κτίσματα.

 

Πού «κόλλησε» η έκπτωση 50% στα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Παρασκευη 11 Ιουλιου 2014

Το θέμα όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου είναι κυρίως διαδικαστικό και θα λήξει μέσα στο μήνα, καθώς οι όποιες αντιρρήσεις υπήρξαν για το ύψος της έκπτωσης από την πλευρά του Γενικού Λογιστηρίου υπερπηδήθηκαν

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα αυθαίρετα στην Καλαμάτα

Ημερομηνία: 
Πεμπτη 3 Ιουλιου 2014

Δημιουργούνται εμπόδια ακόμα και στους ναυαγοσώστες

Μέχρι και ο εισαγγελέας Καλαμάτας ενημερώθηκε εγγράφως από την Κτηματική Υπηρεσία για κακώς κείμενα, για το θέμα των καταλήψεων και των αυθαίρετων κατασκευών στην ανατολική παραλία της πόλης.

 

Οι αλλαγές στον φόρο υπεραξίας ακινήτων. Τι ισχύει για αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Τριτη 1 Ιουλιου 2014

Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του φόρου υπεραξίας κατά τη μεταβίβαση ακινήτων φέρνει με απόφασή του ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.

Οι αλλαγές αυτές αφορούν σε περιπτώσεις κατεδαφιστέων κτισμάτων, αυθαίρετων κατασκευών, ημιτελών κτισμάτων και ακινήτων που προήλθαν μερικώς από ανέγερση κ.λπ.

Μεταξύ άλλων, η απόφαση προβλέπει:

Παράταση προθεσμιών για νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Ημερομηνία: 
Δευτερα 30 Ιουνιου 2014

Νέες προθεσμίες για την υπαγωγή αυθαιρέτων στον νόμο 4178/2013 και την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών ορίζει με νέα υπουργική απόφαση ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νικόλαος Ταγαράς, με στόχο να ενισχυθεί ο υποτονικός ρυθμός νομιμοποίησης αυθαιρέτων.

 

Απίστευτο αλλά ελληνικό: 41(!) εκατ. τ.μ. καταγεγραμμένα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Πεμπτη 26 Ιουνιου 2014

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η αυθαίρετη δόμηση στην Ελλάδα.

 

Mε βάση το ηλεκτρονικό σύστημα αυθαιρέτων στα πλαίσια εφαρμογής του Ν.4178/2013 έχουν καταγραφεί περίπου 41 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα αυθαιρέτων κατασκευών εκ των οποίων περίπου σε ποσοστό 75% έχουν υλοποιηθεί σε εντός σχεδίου περιοχές. Αυτά τα στοιχεία αναφέρονται στο νομοσχέδιο για τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

 

«Δώρο» το μισό πρόστιμο στα «πράσινα» αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Θα μπορεί να επενδύεται για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων

Εντός του καλοκαιριού αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το μέτρο που δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων να εκμεταλλευθούν το 50% του προστίμου προκειμένου να αναβαθμίσουν ενεργειακά και να ενισχύσουν στατικά τα κτίριά τους.

 

Το μέτρο, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς που επικαλούνται «Τα Νέα», θα αποτελέσει τονωτική ένεση για τα την οικοδομή αφού θα ενισχυθούν κλάδοι που αφορούν για παράδειγμα την αγορά και την τοποθέτηση κουφωμάτων, συστημάτων σκίασης κλπ.

 

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου